Friday, March 1, 2013

"JODOH BUKANLAH TERLAMBAT DATANG"Bismillahirrahmaanirrahiim,,,
Jodoh BUKANLAH terlambat,Tapi BELUM tiba saatNYA yang TEPAT untuk kita.
Kerana jodoh itu,Sudah ditetapkan,Sudah di tentukan,Sudah di gariskan,Sudah di taqdirkan,Oleh_NYA dan tetap menjadi RAHSIA_NYA juga,,Agar kita terus berikhtiar dan meminta kepada_Nya.
Andai kita telah diberitahu_Nya siapa jodoh kita, pasti kita tidak bersusah payah mencari dan menemukannya.
Dan jodoh itu bukan hanya untukku, untukmu atau untuk mereka,,, tapi untuk semua hamba2Nya. Kerana untuk itulah kita diciptakan berpasang-pasangan, agar dengannya yg nanti menjadi JODOH kita, kita merasa nyaman dalam melabuhkan fitrah kasih sayang, cinta dan nafsu yang ada dlm diri kita,, di jalan yg di halalkan_Nya.Yakni dalam PERNIKAHAN.
Jika saat ini kamu masih sendiri, itu bukan bererti jodohmu terlambat datang, Tapi waktu_Nya saja yg belum tiba buatmu menemukan dirinya pasangan tulang rusukmu. Usah risau dengan sendirimu,, usah bertanya-tanya yang hanya membuatmu kian gundah dan gelisah,,,
Tapi sebaiknya,, cubalah terus perbaiki diri, bergaul dengan orang2 BAIK dan Soleh, jangan lupa JAGA prasangka dan niatmu untuk menemukannya, kerana dari sanalah sesungguhnya akan mendekatkan dirimu pada apa yang kamu cari, kamu inginkan dan kamu harapkan..
Insya ALLAH, jika telah dirimu siap, maka ALLAH akan menyegerakan semua pintamu,, sesuai dengan kadar KESIAPAN mu. Dan ALLAH selalu LEBIH TAHU itu,,,
''Ya Ilahi Rabbi, Engkaulah pengenggam hati dan jiwa kami, dan Engkau jugalah yang dapat membolak-balikkan hati dan kehidupan kami. Dan jodoh itu telah menjadi ketetapan_Mu atas kehidupan kami, maka biarlah itu yang terbaik disisi_Mu, agar ia dapat menjadi penyempurna hidup kami, dalam beribadah kepada_Mu.
Aamiin,,

No comments:

Post a Comment