Saturday, December 5, 2015

tone excel the best wow!

assalamualaikum.. alahai. lama betul saya tak update blog ni. terasa rindu pulak nak menulis dekat sini. haa kali ni entry saya bukan cakap benda-benda kosong ja. hari ini saya nak tunjukkan peluang kepada semua bahawa anda semua perlu bertukar kepada simkad tone excel. saya dah tukar dan sudah dapat hasilnya. telco korang sekarang ada bagi kelebihan apa tak? insuran dapat?sebelum tu sila jawab soalan kat bawah ni

Berape lama lagi asyik nak bayar je topup??asyik nak byr je intrnet??
Tak syg duit ke? Tak perasan ke duit yg kluar bulan2 utk talifon tu sebenanya dh bolh beli bnda lain lbh pnting??
Dulu saya sseperti anda tapi sejak upgrade simkad ‪#‎tunetalktoneexcel‬ ni sy dh xperlu byr topup lg..dh xprlu langgan intrnet lg...sebab semuanya free😁😊..

ol naik ? Tren naik?
JANGAN RISAU BIAR TONE EXCEL BAYARKAN
✔Gunakan telefon di tangan anda
✔gunakan simkad tunetalk tone excel
✔terima duit stiap bulan tanpa henti
✔bayar segala bil yg anda tanggung

Saya cuma beri jalan..yg lakukan adalah diri kita sendiri

ANDA TIDAK MAHU MENYERTAI TONE EXCEL? TAK APA...
Tapi ini yang anda akan Terlepas :
1. Rebet 3% hgga 7% setiap kali topup.
2. PELUANG Diskaun 30% menginap di Tune Hotel.
3. PELUANG Tebus tiket AirAsia
4. PELUANG Tebus Smartphone
5. PELUANG Tebus tiket wayang
6. PELUANG Tebus tiket konsert
7. PELUANG Tebus Air Time
8. PELUANG Cabutan bertuah
9. PELUANG Extra Topup&Free Data Internet 1GB setiap kali topup RM30.
10. PELUANG Insentif pelancongan
11. PELUANG PERCUMA Pakej Umrah
12. PELUANG PERCUMA P.A Insurans RM100K
13. PELUANG Jana pendapatan seumur hidup
14. PELUANG perniagaan boleh DI WARISKAN.

Begitu banyak yang anda rugi dari untung. Adakah simkad
anda sekarang dapat memberi faedah seperti di atas.
Fikirkanlah....
Semakin lama anda bertangguh tuk bertindak, semakin banyak yg anda RUGI n Terlepas PELUANG.
KEJAYAAN milik semua orang yang BERANI MENCUBA, BERTINDAK.
Bukan sebagai PEMERHATI kejayaan orang lain.
Anda Buat, Anda Dapat !
Anda x buat, saya tetap akan buat SAMPAI JADI !!
jom3 join sekarang..!Just upgrade simkad je, baru anda tahu apa yg kalian akan dpt. 😍😍 hanye untung3 smpai bile2. PASIF ye. Bkn aktif πŸ‘ Wowew!

pasig income ni untuk akan datang, duduk saja dekat rumah bulan2 duit masuk. usaha sekarang tuai kemudian. ala. xguna khudrat yang berat pun.
http://toneexcel.biz/954347
 http://toneexcel.biz/954347

pm linda
014-5142195
014-5142195 

Tuesday, May 5, 2015

Pengalaman melahirkan anak pertama


Assalamualaikum pembuka bicara,
Alhamdulillah diberi ruang lagi untuk terus berkongsi cerita dalam blog ni. Alhamdulillah juga sebab aku dah selamat bersalin anak perempuan pada 30/3/2015 hari tu. Dan sekarang peteri aku dah berumur sebulan 5 hari dah. Nak berkongsi sedikit pengalaman sewaktu bersalin dengan kawan-kawan semua. Hehe. Macam mane nak mula ni.
Bermula kisah ini sewaktu aku mula-mula kena tahan dalam wad pada 26 mac. Tersilap pergi awal dekat hospital sebab masa tu aku perasan ada lendir dan darah keluar. Masa tu tak rasa sakit sangat pun. Tapi sebab takda pengalaman bersalin cepat-cepat suami bawak pergi hospital. Sampai je dekat wad bersalin dia terus cek jalan. Tengok-tengok baru 2cm. lepas tu kena tahan dalam wad sampai tarikh 29/3.masa 3 hari dalam wad tu tak terdaya aku nak menanggung rasa sakit tu. Bayangkan 3 hari tu tak boleh nak tidur lena pun. Sebab sakit datang 10 minit sekali. Kadang-kadang 5 minit sekali. Jarak tu la aku dapat lelapkan mata sekejap. Tak tahan punya pasal malam kedua tu suruh misi suntik ubat tahan sakit. Barulah aku boleh tidur lena sebab kepala dah berpusing. Kesan ubat.

Hari keempat dalam wad tu aku rasa semakin sakit perut aku. Terus call suami dekat luar wad nak suruh dia slow talk dengan doctor biar dia pergi hantar dekat HUSM.tapi doctor tak bagi. Oleh sebab misi tu tengok aku dah menangis tak henti-henti dia suruh aku masuk labor room. Cek jalan lagi. baru 4cm. tapi kena stay dalam tu dah. Dia tunggu jalan terbuka 1cm satu jam. Tapi aku kat dalam tu 4 jam tapi jalan baru buka 6cm.
Doctor cina datang terus call HUSm dan bagitahu kat aku nak g hantar sana. Aku tengok misi semua kalut.ingat kan ada yang tak kena. Aku jadi risau. Doa pada Allah moga semuanya selamat. Misi pulak Tanya aku. “awak ada niat nak berank dekat kota bharu ke?aku pun jawablah ye sebab tadi tak tahan sangat sampai serah diri nak suruh belah dah. Misi tu cakap patut baby tak mahu keluar dekat sini.macam tu pulak.
Naiklah ambulans. Sampai kat sane dah terbuak 9cm. aku gembira dah. 1cm je lagi. masa tu memang sakit sangat-sangat dah. Terbuka je 10cm misi dah ready dengan gunting dan alat-alat dia. Aku rasa takut giler. Lepas tu misi suruh aku berak.akku faham-faham sendiri lah. Akku pun teran sekuat hati. Tapi baby tak keluar lagi. aku habis tenaga dah sebab tak makan nasi pun hari tu. Huh!kumpul tenaga dulu. Aku sebut Allah. Allah. Allah tiga kali pastu teran lagi.alhamdulillah baby dah keluar dan aku dengar dia batuk-batuk lepas tu menangis. Comel sangat-sangat suara dia. Misi ambik anak aku letak atas dada suruh peluk kuat2..aku menitis air mata sebab terharu dan dapat tengok wajah anak aku yang comel tu.

Lepas keluar je baby terus rasa lega. Semua sakit-sakit serta merta dah hilang. Hanya orang yang mengandung dan melahirkan akan merasai nikmat sewaktu bersalin ni. Nikmatnya setelah bayi berjaya keluar. Dan puteri sulung ni diberi nama nur iffah humaira binti Muhammad zaki..:) sayang anak ibu ni. Moga jadi anak yang taat dan berbakti kepada abah dan ibu.mmmuah. sekarang menginap di asrama dan tengah merindui anakku yang sorang ni. Semoga baik2 saja di rumah tu. Tak sabar nak balik hari khamis ni.